Breng een pan ruim water aan de kook. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in dunne ringen. Maak de prei schoon, was en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, prei en dragon 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de tomatensaus toe en verkruimel 2/3 van de gorgonzola erover. Verwarm 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de ravioli en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en verkruimel de rest van de gorgonzola erover. Bestrooi met de peterselie.
Ravioli met gorgonzolasaus
Heerlijk met de pittige kick van de gorgonzola.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- combinatietipLekker met een rucolasalade met tomaat en pijnboompitten.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Ravioli met gorgonzolasaus
Heerlijk met de pittige kick van de gorgonzola.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_081818_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in dunne ringen. Maak de prei schoon, was en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, prei en dragon 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de tomatensaus toe en verkruimel 2/3 van de gorgonzola erover. Verwarm 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de ravioli en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en verkruimel de rest van de gorgonzola erover. Bestrooi met de peterselie.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
combinatietip:Lekker met een rucolasalade met tomaat en pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 sjalotten
300 g preien
1 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde dragon
330 ml tomato frito
135 g gorgonzola
250 g verse ravioli funghi porcini
10 g verse platte peterselie