Cevapcici (worstjes uit de balkan)

Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!

835 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 20 worstjes van.

  2. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertussen de shoarmabroodjes 3 min. in de grillpan of op de barbecue. Keer halverwege.

  3. Snijd de ui in dunne ringen. • Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg ze met de sla en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes. Serveer met de knoflooksaus. Lekker met coleslaw. Kijk voor een recept op elders op allerhande.nl.

Cevapcici (worstjes uit de balkan)

Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig