Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, bewaar alleen de eiwitten. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout met een mixer stijf tot er glanzende pieken ontstaan. Voeg tijdens het mixen de poedersuiker en vanillesuiker toe. Houd een gedeelte van de kokos apart en spatel de rest door het stijfgeklopte eiwit.
Schep 20 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat 10 min. afkoelen.
Bestrooi de koekjes met de rest van de kokos.
- algemeenU kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel en bestrooi voor serveren met de achtergehouden kokos.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Sneeuwkoekjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001723_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
20 porties
75 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, bewaar alleen de eiwitten. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout met een mixer stijf tot er glanzende pieken ontstaan. Voeg tijdens het mixen de poedersuiker en vanillesuiker toe. Houd een gedeelte van de kokos apart en spatel de rest door het stijfgeklopte eiwit.
Schep 20 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat 10 min. afkoelen.
Bestrooi de koekjes met de rest van de kokos.
algemeen:U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel en bestrooi voor serveren met de achtergehouden kokos.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
2 eieren
100 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g gemalen kokos
Dit heb je nodig
bakpapier