Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakmeel mengen met zout en rozijnen. Ei loskloppen met honing. Olie en melk met ei mengen. Eimengsel door meel scheppen tot stevig deeg ontstaat. Deeg in muffinvormpjes scheppen. Muffins in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en bruin bakken. Muffins laten afkoelen en serveren met slagroom.
Rozijnenmuffins
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011924_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 personen
400 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakmeel mengen met zout en rozijnen. Ei loskloppen met honing. Olie en melk met ei mengen. Eimengsel door meel scheppen tot stevig deeg ontstaat. Deeg in muffinvormpjes scheppen. Muffins in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en bruin bakken. Muffins laten afkoelen en serveren met slagroom.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
250 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
150 g rozijnen
1 ei (M)
2 eetlepels honing
1 eetlepel zonnebloemolie
100 ml melk
1 beker geklopte slagroom
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes of muffinbakblik