Linzenpie met prei, puree en geitenkaas

Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden

610 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm. Verwarm de aardappelpuree 1 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt), zodat je 'm kunt doorroeren. Pers de helft van de knoflook uit boven de puree en roer erdoor met de oregano en salie.

  3. Snijd de rest van de knoflook fijn. Was en snijd de prei in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet. Bestrooi de prei met de bloem, schep om en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur.

  4. Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter. Verdeel de vulling over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Linzenpie met prei, puree en geitenkaas

Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig