Guacamole is een Mexicaanse dip met avocado in de hoofdrol. Naast avocado’s vormen pepers, ui en zout de basis van authentieke guacamole. De hedendaagse versie bevat daarnaast ook verse koriander, verse tomaat en limoen. De limoen geeft een frisse balans en zorgt er ook voor dat de avocadodip minder snel bruin kleurt. Een echte must dus! Wil je het gerecht maken zoals de Mexicanen? Stamp de ingrediënten dan fijn in een vijzel. Hierdoor komt de romigheid van de avocado helemaal tot z’n recht.
Guacamole + nacho's zijn een echte match made in heaven. Maar nog veel meer Mexicaanse gerechten matchen met de romige, frisse dip. Combineer het eens met quesadillas (Mexicaanse tosti’s), enchilladas (gevulde wraps) of tostadas (knapperige tortilla’s). Ook als ontbijt en lunch is de groene dip populair. Simpel op een getoaste volkoren boterham bijvoorbeeld. Niet alleen heel lekker, maar ook gezond (mits je geen zout toevoegt). Olé guacamolé!
Guacamole kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Let wel, door zuurstof wordt guacamole vaak snel bruin. Om dit proces tegen te gaan, kun je de dip bewaren in een bakje en er een laagje water (evt. met citroen of limoensap) op schenken. Het water zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij de guacamole komt en deze dus langer groen blijft. Guacamole kun je niet invriezen. De rauwe groenten zoals tomaat en ui maken de dip eenmaal ontdooid minder lekker. Het is wel mogelijk om (gepureerde) avocado met alleen zout en limoensap in te vriezen (dat kun je 3 maanden bewaren). Voeg de rest van de ingrediënten toe als de avocadodip ontdooid is.
In deze instructievideo laten we je zien hoe je een lekkere guacamole kunt maken. Guacamole is een heerlijke Mexicaanse dipsaus op basis van rode peper, knoflook en avocado.
Guacamole maken:
Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de peper in een ruime vijzel. Heb je geen vijze...
01:34