Pinchos recepten
Pinchos zijn snacks die je veel tegenkomt in Noord-Spanje, waar ze deze ook wel pintxos noemen. Een pincho is vaak een spiesje geprikt op een stuk brood. Je kunt variëren met vis, vlees(waren) en groenten. Wat kies jij?
![Tapas hapjes: 3x vega pincho’s Tapas hapjes: 3x vega pincho’s](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057664_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_057664_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_057664_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_057664_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_057664_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_057664_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Tapas hapjes: 3x vega pincho’s
- Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.
- Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.
- Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.
Spanje op je bord
Meer borrel recepten