- 1
- 2
- 3
Ben je op zoek naar een feestelijk bijgerecht? Probeer dan eens het recept pommes duchesse. In de receptvideo zie je hoe dit lekkere recept stap-voor-stap maakt deze kerst.
Pommes duchesse maken:
Schil 1 kilo kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar. Vang een kopje kookvocht op en giet ze af. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 gra...
02:01
Aantal porties
100 gram kruimige aardappelen | |
0.1 middelgroot ei | |
5 gram Parmigiano Reggiano | |
10 gram gezouten roomboter | |
8 gram truffeltapenade |
pureestamper
rasp
bakpapier
spuitzak met kartelmondje
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
Klop het ei los en rasp de kaas. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Roer het ei, de kaas, boter en tapenade erdoor en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de puree in de spuitzak en spuit 40 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudgeel.