- 1
- 2
- 3
Aantal personen
66.67 gram biologische spekreepjes | |
0.67 paarse bloemkool | |
100 gram verse haricots verts | |
1 eetlepel gochujang | |
1.33 theelepel rijstazijn | |
1.33 theelepel sesamolie | |
0.67 theelepel honing | |
5.33 gram verse gember | |
0.67 bosuitje | |
1.33 theelepel sesamzaad |
stoommandje
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2-3 cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2-3 cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Leg de bloemkool in het stoommandje, doe de deksel erop.
Leg de bloemkool in het stoommandje, doe de deksel erop. Plaats de stoommand boven een pan met een laag water van 4 cm en laat 5-6 min. stomen. Kook de haricots verts 3-4 min. en giet af.
Meng ondertussen voor de dressing de gochujang met de rijstazijn, sesamolie en honing in een kom. Rasp de gember erboven en roer door. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Verdeel de groenten en spekjes in een kransvorm over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Verdeel de groenten en spekjes in een kransvorm over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.