- 1
- 2
- 3
Samen barbecueën met veel mensen (kidsproof natuurlijk!), ga je voor vega of vegan of wil je groots barbecueën met voordelige producten? Eens echt uitpakken, de beste burger bouwen en de lekkerste bijgerechten maken? In het nieuwe online BBQ-magazine geven wij je volop inspiratie en ook nog eens antwoord op al je BBQ-vragen. Haal alle benodigdheden in huis, steek de grill aan en gaan!
Voor bijgerechten kun je denken aan gepofte aardappelen, gegrilde maiskolven of gegrilde groenten.
Zelf vegetarische barbecuespiesjes maken is zo gepiept en je kunt er eindeloos mee variëren. Hier een aantal tips:
In de supermarkt zijn verschillende vegetarische hamburgers te koop die heel gemakkelijk op de barbecue te bereiden zijn. Zelf een vegaburger maken kan natuurlijk ook! Bijvoorbeeld van tuinerwten of van linzen. Maak er dan meteen een echt feestje van met lekkere vegetarische toppings. Denk aan gebakken champignons, ingemaakte rode ui, een gebakken ei of… kaas! Iemand zin in een cheeseburger? Bak dan eerst de ene kant van de vegetarische burger en leg als je de burger omdraait een plak kaas op de bovenkant. Leg er niet te veel op, want dan gaat de kaas lekken in de kolen.
Vegetarisch barbecueën was nog nooit zo gemakkelijk: gril een bietenburger, of andere groenteburger, gril wat groenten erbij, en klaar!
BBQ aansteken
Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik.
Groente grillen
Snijd 2 uien in ringen van een ½ cm. Bestrijk de ui en 350 g groene asperges met 2 el olie en gril ca. 8...
00:34
Aantal personen
4 zoete aardappelen | |
1 eetlepel milde olijfolie | |
4 eetlepel zongedroogde tomaten | |
1 salade-ui | |
7.5 gram verse platte peterselie | |
125 gram sour cream |
barbecue
barbecuetang
Steek de barbecue aan. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen. Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Keer regelmatig met een barbecuetang.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.
Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.