- 1
- 2
- 3
Winterborrel? Borrelen kan natuurlijk het hele jaar door, elk seizoen heeft zo z’n charme. In de winter kun je bij een vuurkorf marshmallows roosteren en er s’mores mee maken, of binnen bij de haard een winterse flammküchen delen. Wat betreft drankjes kun je aan de slag met glühwein of een alcoholvrije warme appelpunch. Proost!
Glühwein maken? Dat doe je vanaf nu gewoon zelf! Want bij een winterse borrel of een winter-bbq hoort natuurlijk glühwein, maar ook met Kerstmis smaakt dit warme drankje erg goed. Hoe mooi zou het zijn als het dan ook nog sneeuwt en je buiten bij het vuur kunt proosten? Wij dromen van een witte kerst. Nu alleen nog de glühwein maken, maar dat gaat helemaal lukken met dit recept!
INGREDIËNTEN
...
00:34
Aantal personen
1 handsinaasappel | |
750 ml Spätburgunder | |
1 kaneelstokje | |
3 steranijsjes | |
4 kruidnagels | |
2 eetlepel vloeibare honing |
Boen de sinaasappel goed schoon en snijd deze in plakjes.
Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de sinaasappel, het kaneelstokje, steranijs en de kruidnagels bij de wijn. Verwarm het mengsel in ca 10 min. zachtjes tot het begint te dampen (de wijn is dan ca. 70 °C), maar houd het vuur vervolgens laag. Boven de 78 °C begint de alcohol namelijk te verdampen.
Laat de smaken minimaal 15 min. in de wijn trekken. Zeef de glühwein, voeg de honing toe, roer goed en serveer direct.