Glutenvrij avondeten
Een avondmaaltijd die glutenvrij is? Challenge accepted! Van glutenvrije pasta tot glutenvrije ovenschotel: je vindt onze favorieten hier op een rijtje. Voor welk recept ga jij?
![Glutenvrije lasagne bolognese Glutenvrije lasagne bolognese](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD193933_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD193933_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD193933_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD193933_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD193933_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD193933_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Glutenvrije lasagne bolognese
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min. Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.
- Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven. Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als delasagne te donker wordt.
Meer glutenvrij
Meer dieetwensen
Meer inspiratie