Breng de pompoenblokjes met 100 ml water aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Giet af en pureer met de staafmixer.
Zeef het meel boven een ruime kom. Voeg de pompoenpuree, honing, gist, eieren, het zout, de rest van het water en de helft van de pompoenpitten toe.
Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend en plakkerig deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.
Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en dek af met vershoudfolie. Laat nog 45 min. op een tochtvrije plek rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrooi het deeg met de rest van de pompoenpitten en bak het brood ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat het brood 10 min. afkoelen in de vorm, en laat zonder vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Glutenvrij brood recepten
Glutenvrij brood bakken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram pompoenblokjes | |
300 ml kraanwater | |
350 gram glutenvrij boekweitmeel | |
2 eetlepel vloeibare honing | |
7 gram gedroogde gist | |
2 middelgrote eieren | |
10 gram zout | |
100 gram pompoenpitten |
Dit heb je nodig
staafmixer
mixer met deeghaken
bakpapier
cakevorm (30 cm)
Meer glutenvrij