Zeef de pannenkoekenmix met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.
Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Glutenvrije lunch recepten
Glutenvrije pannenkoeken
Ingrediënten
Aantal porties
300 gram AH Vrij van gluten pannenkoekenmix | |
1 theelepel zout | |
2 middelgrote scharreleieren | |
500 ml halfvolle melk | |
30 gram ongezouten roomboter |
Dit heb je nodig
garde
vershoudfolie
soeplepel
Meer glutenvrij
Meer dieetwensen