Glutenvrije lunch

Op zoek naar recepten voor een glutenvrije lunch? Hebben we voor je, en hoe! Van glutenvrij brood of pannenkoeken tot fijne salades en goedgevulde omeletten. Wat is jouw favoriet?

Glutenvrije lunch recepten

Glutenvrije pannenkoeken

Ingrediënten

Aantal porties

300 gram AH Vrij van gluten pannenkoekenmix

1 theelepel zout

2 middelgrote scharreleieren

500 ml halfvolle melk

30 gram ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • garde

  • vershoudfolie

  • soeplepel

  1. Zeef de pannenkoekenmix met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.

  2. Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.

  3. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.