- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Meer glutenvrij
Meer dieetwensen
Meer glutenvrij
Meer dieetwensen
Aantal personen
400 gram AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel | |
150 gram witte basterdsuiker | |
0.5 theelepel zout | |
200 gram ongezouten roomboter | |
1 middelgroot scharrelei | |
500 gram goudrenet-appels | |
500 gram Elstar appels | |
100 gram rietsuiker | |
1 theelepel kaneel | |
70 gram ongebrande pecannoten |
vershoudfolie
taartvorm Ø 28 cm met losse bodem
Zeef 250 g zelfrijzende bakmeel boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe.
Snijd voor 125 g koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Schil ondertussen alle appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een kom en voeg 25 g rietsuiker en de kaneel toe.
Hak de noten fijn en doe in een kom. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de boter toe.
Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.
Neem het taartdeeg uit de koelkast en verdeel het met je vingers over de taartvorm. Bedek ook de opstaande randen.
Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels erover.
Bak de taart iets onder het midden van de oven in 65 min. goudbruin en gaar.