Glutenvrije snacks

Glutenvrije tussendoortjes mee naar werk of school, maar geen idee wat? No worries! Met kikkererwten, komkommer, appel, notenrepen en groentechips kom je een eind. Extra speciaal zijn de gezonde dadelbonbons, wat een luxe!

Geroosterde kikkererwten maken

Ingrediënten

Aantal personen

400 gram kikkererwten in blik

0.5 eetlepel cajunkruiden

1 eetlepel milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven op 200 °C.

  2. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten met de cajunkruiden, olijfolie en eventueel zout.

  3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 30 min. goudbruin en knapperig. Schep af en toe om. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Groentechips met pittige cottagecheesedip

Deze groentechips maak je zelf van zoete aardappel, pastinaak en biet. Rooster de groenten in de oven, serveer ze met een dip van cottagecheese en genieten maar. Slim snacken noemen wij dat ;-). 

INGREDIËNTEN
1 grote zoete aardappel
1 grote biet (ongekookt)*
1 pastinaak
1 1⁄2 el (olijf)olie
1 tl gemalen peper
200 g cottagecheese
1 el sriracha
ba...

00:33