Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 min. Voeg de ui toe en fruit 2 min.
Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 min.
Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.
Pompoencurry
Pompoencurry pas je met bijzondere specerijen helemaal aan jouw smaak aan. Stel zelf een specerijenmengsel samen of gebruik een kant-en-klare currypasta. Pittig of juist wat milder, Indiaas of Thais, met of zonder kokosmelk: jij bent de chef!
Pompoencurry recepten
Pompoencurry maken
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgrote ui | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
1 eetlepel Euroma by Jonnie Boer garam masala | |
800 gram koelverse pompoenstukjes | |
400 gram koelverse bloemkoolroosjes | |
500 gram Griekse yoghurt 10% | |
200 gram plain mini naans | |
15 gram verse koriander | |
4 eetlepel mangochutney |