Vegetarische ovengerechten

Lang leve de oven! Korstjes worden knapperiger en smaken versterken, ook bij vegetarische gerechten. Van gevulde paprika’s tot quiche: hieronder vind je de lekkerste vegetarische ovengerechten.

Vegetarische gevulde paprika’s

Ingrediënten

Aantal personen

265 gram witte kaasblokjes in kruidenolie

2 zakken paprikamix

300 gram zilvervliesrijst

250 gram cherrytomaten

200 gram plantaardig rulgehakt

2 eetlepel Mexicaanse bonenkruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de olie met kruiden op. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen) en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.

  3. Meng de rijst met de kaasblokjes, 3 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen), de tomaat, rulstukjes en bonenkruiden. Breng op smaak met peper. Vul de halve paprika’s met het rijstmengsel en bak ca. 20 min. in de oven.

Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

Zin in een makkelijk vegetarisch gerecht? Bak deze plaattaart met rode biet , zoete aardappel en feta eens! Met weinig moeite zet je een mooi hoofdgerecht op tafel.

HOOFDGERECHT 4 PERS. 15 MIN. +20 MIN. OVENTIJD

INGREDIËNTEN
270 g vers flammkuchendeeg (rol)
125 g mascarpone (bakje 250 g)
70 g muhammara (bakje 175 g)
300 g zoete aardappel
300 g rauwe...

00:24