Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de olie met kruiden op. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen) en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Meng de rijst met de kaasblokjes, 3 el kruidenolie van de kaasblokjes (per 4 personen), de tomaat, rulstukjes en bonenkruiden. Breng op smaak met peper. Vul de halve paprika’s met het rijstmengsel en bak ca. 20 min. in de oven.
Vegetarische ovengerechten
Lang leve de oven! Korstjes worden knapperiger en smaken versterken, ook bij vegetarische gerechten. Van gevulde paprika’s tot quiche: hieronder vind je de lekkerste vegetarische ovengerechten.
Vegetarische gevulde paprika’s
Ingrediënten
Aantal personen
265 gram witte kaasblokjes in kruidenolie | |
2 zakken paprikamix | |
300 gram zilvervliesrijst | |
250 gram cherrytomaten | |
200 gram plantaardig rulgehakt | |
2 eetlepel Mexicaanse bonenkruiden |
Dit heb je nodig
bakpapier
Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta
Zin in een makkelijk vegetarisch gerecht? Bak deze plaattaart met rode biet , zoete aardappel en feta eens! Met weinig moeite zet je een mooi hoofdgerecht op tafel.
HOOFDGERECHT 4 PERS. 15 MIN. +20 MIN. OVENTIJD
INGREDIËNTEN
270 g vers flammkuchendeeg (rol)
125 g mascarpone (bakje 250 g)
70 g muhammara (bakje 175 g)
300 g zoete aardappel
300 g rauwe...
00:24
Vegetarische recepte
Meer uit de oven