Vegetarische curry

Curry is misschien wel het meest troostrijke gerecht ever. Precies goed gekruid, romig en goedgevuld met allerlei groenten, kun je het makkelijk zonder vlees of vis maken. Voor extra vulling in je vegetarische curry kun je kiezen voor bijvoorbeeld tofu, of paneer.

Vegetarische curry recepten

Vegetarische curry maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

275 gram notenrijst

300 gram geschilde bospenen

1 ui

2 eetlepel zonnebloemolie

400 gram vega wokstukjes

200 gram bimi

400 ml Patak's tandoori currysaus

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de wortels in schuine plakjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen.

  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 min. Voeg de wokstukjes toe en bak 2 min. mee. Doe de wortel erbij en roerbak 1 min. mee. Voeg de bimi en tandoorisaus toe. Laat de groente op laag vuur in 10 min. gaar worden. Serveer de vegetarische curry met de notenrijst.

Curry van bloemkool en broccoli

Vegetarische curry maken die lijkt op butter chicken? Yes, dat kan! Deze bloemkool curry met garam masala, gember en tomatenblokjes is mild en heerlijk romig van smaak. Waan jezelf in Azië met deze Indiase curry twist!

Groente wokken
Snipper 1 ui en snijd 1 teen knoflook fijn. Verhit 30 g boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer van 800 g bloemkool- en broccoliro...

00:38

Direct aan de slag