Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en schaaf de courgette in lange linten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Pureer de rode peper met het rasp, 1 el citroensap, de olie, knoflook en eventueel zout met de staafmixer tot een kruidenolie.
Verhit de grillpan. Bestrijk de courgettelinten aan beide kanten met de kruidenolie. Schenk de rest van de olie in een kom. Gril de courgettelinten in porties in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Leg de gegrilde courgettelinten in de kom met kruidenolie, schep om en laat 2 uur buiten de koelkast marineren voordat je ze serveert.
Gegrilde courgettelinten
Dunne plakken gegrilde courgette met pittige olie. Perfect om met wat soepstengels te eten.
- combinatietipLekker bij de grissini. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Gegrilde courgettelinten
Dunne plakken gegrilde courgette met pittige olie. Perfect om met wat soepstengels te eten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_046719_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
245 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en schaaf de courgette in lange linten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Pureer de rode peper met het rasp, 1 el citroensap, de olie, knoflook en eventueel zout met de staafmixer tot een kruidenolie.
Verhit de grillpan. Bestrijk de courgettelinten aan beide kanten met de kruidenolie. Schenk de rest van de olie in een kom. Gril de courgettelinten in porties in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Leg de gegrilde courgettelinten in de kom met kruidenolie, schep om en laat 2 uur buiten de koelkast marineren voordat je ze serveert.
combinatietip:Lekker bij de grissini. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 courgette
1 rode peper
1 citroen
½ teen knoflook
100 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan