Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.
Pasta pesto
Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.
- vegatipBekijk ook dit recept
- bewaartipJe kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.
- combinatietipLekker erbij: kip en tomatensalade.
- bereidingstipNog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.
Makkelijke pasta pesto
Instructievideo - 00:23 min.
Pasta pesto
Zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst.
hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193122/vegan-pasta-pesto)
bewaartip:Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.
combinatietip:Lekker erbij: kip en tomatensalade.
bereidingstip:Nog sneller aan tafel? Gebruik dan verse pasta, die is in 4 min. klaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g spaghetti
2 el pijnboompitten
25 g Parmigiano Reggiano
1 teen knoflook
30 g verse basilicum
6 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
staafmixer