Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de pijnboompitten, blaadjes basilicum, knoflook en kaas met de staafmixer. Schenk de olie er langzaam bij en pureer tot een gladde pesto.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés 8 min. Keer halverwege.
Kook de spaghetti in ruim water met zout in 4 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht per 4 personen op. Schep de spaghetti met de pesto en een scheutje kookvocht om in een schaal. Voeg peper toe. Schep de spaghetti op de borden en serveer met de Toscaanse carrés.
Pasta pesto en Toscaanse carré
Er gaat niets boven huisgemaakte pesto. Je hebt 'm zo gemaakt en het resultaat is verbluffend.
- bereidingstipJe kunt de pesto heel goed van tevoren of voor meerdere dagen maken. Afgedekt in de koelkast is hij zeker een week houdbaar. De spaghetti kook je op de dag zelf.
- combinatietipLekker met een tomaten-uiensalade met saladedressing balsamico.
Pasta pesto
Instructievideo - 02:31 min.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Pasta pesto en Toscaanse carré
Er gaat niets boven huisgemaakte pesto. Je hebt 'm zo gemaakt en het resultaat is verbluffend.
hoofdgerecht
4 personen
695 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de pijnboompitten, blaadjes basilicum, knoflook en kaas met de staafmixer. Schenk de olie er langzaam bij en pureer tot een gladde pesto.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés 8 min. Keer halverwege.
Kook de spaghetti in ruim water met zout in 4 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht per 4 personen op. Schep de spaghetti met de pesto en een scheutje kookvocht om in een schaal. Voeg peper toe. Schep de spaghetti op de borden en serveer met de Toscaanse carrés.
bereidingstip:Je kunt de pesto heel goed van tevoren of voor meerdere dagen maken. Afgedekt in de koelkast is hij zeker een week houdbaar. De spaghetti kook je op de dag zelf.
combinatietip:Lekker met een tomaten-uiensalade met saladedressing balsamico.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
30 g basilicum
1 teen knoflook
50 g Parmigiano Reggiano
75 ml extra vierge olijfolie
75 ml extra vierge olijfolie
320 g Toscaanse carré
500 g verse spaghetti all'uovo
Dit heb je nodig
staafmixer