Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de knolselderij 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 5-6 min.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de carrés in 8-10 min. bruin en krokant.
Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng de pasta, het kookvocht en de tapenade met de groenten. Breng op smaak met de oregano en peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de Toscaanse carrés.
- algemeenGebakken blokjes knolselderij is ook een heerlijk bijgerecht bij stoofgerechten als hachee (kijk op ah.nl/allerhande).
Wintergroentepasta met Toscaanse carré
hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de knolselderij 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 5-6 min.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de carrés in 8-10 min. bruin en krokant.
Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht op. Meng de pasta, het kookvocht en de tapenade met de groenten. Breng op smaak met de oregano en peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de Toscaanse carrés.
algemeen:Gebakken blokjes knolselderij is ook een heerlijk bijgerecht bij stoofgerechten als hachee (kijk op ah.nl/allerhande).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g pipe rigate
4 el olijfolie
½ knolselderij
1 prei
2 schalen Toscaanse carré
½ potje tapenade van zwarte olijven
2 tl oregano