Havermoutpap met dadels, pistache en sinaasappel

405 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan.

  2. Rasp ondertussen de oranje schil van 1 sinaasappel.

  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

  4. Snijd de dadels in ringetjes.

  5. Garneer de havermoutpap met de sinaasappelpartjes, dadels, pistachenoten en het sinaasappelrasp.

  • variatietipBreng de havermout eventueel op smaak met honing. Honing staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Havermoutpap met dadels, pistache en sinaasappel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig