Havermoutmuffins met dadels

Cake als ontbijt? Met deze muffins mag dat!

155 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan. Doe de havermout, basterdsuiker en het zout in een kom en roer de melk erdoor. Zeef het meel en de bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag. Meng het ei, de gesmolten boter en dadelstukjes erdoor.

  2. Leg de papieren cups in de holtes van de muffinvorm en verdeel het beslag over de cups. Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

  • bewaartipDe muffins zijn de volgende dag het lekkerst. Bewaar de muffins maximaal 4 dagen in een afgesloten bak of trommel.
  • variatietipJe kunt in plaats van volkorenmeel ook speltmeel gebruiken.
  • Cupcakes maken

    Instructievideo - 00:44 min.

Havermoutmuffins met dadels

Cake als ontbijt? Met deze muffins mag dat!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig