Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.
Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.
Pittige speklapjes uit de oven
Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.
810 kcal
(Voedingswaarden)15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 15 min. wachten
8 ingrediënten
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Pittige speklapjes uit de oven
Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.
hoofdgerecht
4 personen
810 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.
Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 el koolzaadolie
2 el Zeeuwse keukenstroop
2 tl chilivlokken
1 tl zout
500 g speklapjes zonder zwoerd
600 g aardappelkroketjes
700 g geschoonde spruitjes
1 limoen
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)
bakpapier