Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dop ondertussen de edamame. Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop, olie en het limoensap.
Rooster in een koekenpan zonder boter of olie het sesamzaad in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Roer de quinoamix los met een vork. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de quinoamix in een ruime kom met de edamame, Hollandse rauwkost, bosuitjes en dressing. Verdeel over de borden en bestrooi met het sesamzaad.
Quinoasalade met edamame
De zachte smaak van de edamame (jonge sojabonen) past goed in deze salade van quinoa, rauwkost en de Aziatische dressing.
- combinatietipLekker met fijngesneden koriander.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Quinoasalade met edamame
De zachte smaak van de edamame (jonge sojabonen) past goed in deze salade van quinoa, rauwkost en de Aziatische dressing.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_062977_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
445 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dop ondertussen de edamame. Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop, olie en het limoensap.
Rooster in een koekenpan zonder boter of olie het sesamzaad in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Roer de quinoamix los met een vork. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de quinoamix in een ruime kom met de edamame, Hollandse rauwkost, bosuitjes en dressing. Verdeel over de borden en bestrooi met het sesamzaad.
combinatietip:Lekker met fijngesneden koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
275 g quinoamix
200 g koelverse edamame sojabonen
3 el Japanse sojasaus
2 el gembersiroop
1 el sesamolie
2 el limoensap
3 el sesamzaad
3 bosuien
300 g Hollandse rauwkost