Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Schep de sjalotten om met de noten en haal van het vuur. Halveer de dadels, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in parten en schep door de noten.
Schil de peren en snijd in de lengte in parten. Klop de eieren los met de slagroom. Rasp de geitenkaas. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout door het eiermengsel. Vet de springvorm in.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem van de springvorm. Leg de peer erop en verdeel het eimengsel erover.
Bak de quiche ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem uit de oven en laat in de vorm op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Quiche met geitenkaas
Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken.
- bereidingstipJe kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 170 °C, of serveer hem op kamertemperatuur.
Quiche met geitenkaas
Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_064331_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
380 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Schep de sjalotten om met de noten en haal van het vuur. Halveer de dadels, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in parten en schep door de noten.
Schil de peren en snijd in de lengte in parten. Klop de eieren los met de slagroom. Rasp de geitenkaas. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout door het eiermengsel. Vet de springvorm in.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem van de springvorm. Leg de peer erop en verdeel het eimengsel erover.
Bak de quiche ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem uit de oven en laat in de vorm op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
bereidingstip:Je kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 170 °C, of serveer hem op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
50 g ongebrande ongezouten notenmix
3 sjalotten
125 g verse dadels
2 Conference peren
4 middelgrote scharreleieren
200 ml verse slagroom
100 g geitenkaas jong belegen 50+
2 takjes takjes rozemarijn
1 rol vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)