Snijd de cake in plakken van ½ cm dik. Snijd de randen eraf zodat je vierkanten overhoudt. Bewaar de randen. Snijd de vierkanten diagonaal door. Bekleed de schaal met vershoudfolie en bedek met de cakedriehoeken. Snijd indien nodig bij om het passend te krijgen.
Schep een laag mousse van 2 cm in de schaal. Verkruimel er 1 meringue over. Bedek met een laag mousse. Herhaal tot de schaal vol is. Eindig met mousse. Bedek de laatste laag met de achtergehouden randen van de cake. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Rol de fondant uit tot een lap van 2 mm dik. Steek of snijd er 10 kerstboompjes uit. Keer de bombe om op een taartschaal en verwijder de folie. Bestrijk de bombe met een (palet)mes met de chocopasta. Plak de boompjes erop en bestrooi met de poedersuiker.
Kerstbombe met chocolademousse
Zo gemaakt, dit spektakelstuk. Gebruik je allermooiste taartschaal!
- bewaartipJe kunt de bombe 1 dag van tevoren tot aan de rolfondant bereiden. Bewaar tot het serveren afgedekt in de schaal in de koelkast. Je kunt de kerstboompjes van rolfondant eventueel ook in vershoudfolie bewaren.
Kerstbombe met chocolademousse
Instructievideo - 02:54 min.
Kerstbombe met chocolademousse
Zo gemaakt, dit spektakelstuk. Gebruik je allermooiste taartschaal!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_064903_220x162_JPG.jpg)
12 personen
380 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de cake in plakken van ½ cm dik. Snijd de randen eraf zodat je vierkanten overhoudt. Bewaar de randen. Snijd de vierkanten diagonaal door. Bekleed de schaal met vershoudfolie en bedek met de cakedriehoeken. Snijd indien nodig bij om het passend te krijgen.
Schep een laag mousse van 2 cm in de schaal. Verkruimel er 1 meringue over. Bedek met een laag mousse. Herhaal tot de schaal vol is. Eindig met mousse. Bedek de laatste laag met de achtergehouden randen van de cake. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Rol de fondant uit tot een lap van 2 mm dik. Steek of snijd er 10 kerstboompjes uit. Keer de bombe om op een taartschaal en verwijder de folie. Bestrijk de bombe met een (palet)mes met de chocopasta. Plak de boompjes erop en bestrooi met de poedersuiker.
bewaartip:Je kunt de bombe 1 dag van tevoren tot aan de rolfondant bereiden. Bewaar tot het serveren afgedekt in de schaal in de koelkast. Je kunt de kerstboompjes van rolfondant eventueel ook in vershoudfolie bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
445 g Indische cake
750 g chocolademousse
4 vanille meringues
150 g rolfondant
200 g chocoladepasta extra puur
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
saladeschaal (Ø 24 cm, ca. 9.5 cm hoog)
deegroller