Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel

Deze couscous met verse kruiden, specerijen en granaatappelpitjes laat je even op vakantie wanen.

300 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng het water met het zout aan de kook.

  2. Meng ondertussen de couscous en baharat in een schaal. Schenk het kokende water erover. Laat 5 min. staan en roer de couscous los met een vork.

  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de couscous, en sap naar smaak.

  4. Snijd de blaadjes munt, peterselie en koriander fijn. Meng met de granaatappelpitjes door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • achtergrondinfoCouscous wordt in Nederland meestal geweld, maar traditioneel hoort het gestoomd te worden; het krijgt dan een betere smaak en structuur. Wil je couscous stomen? Zoek dan op de site naar '1192919' voor gestoomde couscous.
  • serveertipLekker met gegrilde lamskoteletjes of kipdrumsticks. Dan is het gerecht niet meer vegetarisch.

Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel

Deze couscous met verse kruiden, specerijen en granaatappelpitjes laat je even op vakantie wanen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig