Pita met falafel en avocadosalade

Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.

550 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.

  • variatietipHoud je van pittig? Breng de avocadosalade op smaak met tabasco red peppersauce.

Pita met falafel en avocadosalade

Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig