Curry met kidneybonen en zoete aardappel

Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.

960 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 8 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de kidneybonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onderstaan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.

  2. Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.

  3. Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

  4. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

  5. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.

  6. Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  7. Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.

  8. Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.

  9. Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.

  10. Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  11. Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken. Serveer de curry met de rijst.

  • variatietipVervang de gedroogde bonen door 1 blik kidneybonen (400 g)
  • variatietipHoud je van pittig voeg dan een ½ fijngesneden rode peper toe aan de ui, knoflook, gember en garam masala.
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Curry met kidneybonen en zoete aardappel

Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig