Rigatoni met ribragu

Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt.

515 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 3 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak ze, eventueel in delen, in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, laat het bakvet achter.

  2. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de krabbetjes, vleesfond en tomatenschijven toe. Roer en laat met de deksel op de pan 3 uur zachtjes stoven op de kleinste pit.

  3. Neem de krabbetjes uit de saus en verwijder de botjes en ongewenste stukjes vet uit het vlees. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 8 kommen en schep de saus erover. Lekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.

  • combinatietipLekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.
  • bereidingstipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm hem op in een pan. Begin 15 min. voor serveren met stap 4.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Rigatoni met ribragu

Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig