Kabeljauw met salsa verde van postelein

Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees.

465 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

  3. Verhit 30 ml olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. op laag vuur mee.

  4. Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

  5. Voeg ondertussen de bonen toe aan het paprikamengsel en warm 3 min. mee. Schep regelmatig om.

  6. Doe de postelein, peterselie, ansjovis, kappertjes, azijn en rest van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke, groene saus.

  7. Schep de bonen met paprika in diepe borden. Leg er een stuk kabeljauw op. Schep er 1 el salsa verde over en serveer de rest erbij.

  • variatietipJe kunt in plaats van postelein ook waterkers gebruiken.
  • bewaartipDe salsa verde kan in de koeling 3 dagen worden bewaard. De saus is verdund met wat olie en citroensap ook lekker als dressing over een salade.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

  • Kabeljauw met salsa verde van postelein

    Instructievideo - 02:49 min.

Kabeljauw met salsa verde van postelein

Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig