Breng 750 ml water aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en los het op in het kokende water. Voeg de kipfilets toe en laat 2 min. tegen de kook aan op het vuur staan. Draai nu het vuur uit en laat de kip 30 min. staan in het vocht.
Doe de peterselie, knoflook, ansjovis, kappertjes, olie en het basilicum in een maatbeker. Pureer met de staafmixer. Voeg 3 el kippenbouillon toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
Verwarm de kip in de bouillon, maar laat niet meer koken. Snijd de kip in plakjes en serveer met de saus.
- algemeenKappertjes en ansjovis smaken ook lekker in een mayonaise.
Kipfilet met salsa verde
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008472_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
375 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Breng 750 ml water aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en los het op in het kokende water. Voeg de kipfilets toe en laat 2 min. tegen de kook aan op het vuur staan. Draai nu het vuur uit en laat de kip 30 min. staan in het vocht.
Doe de peterselie, knoflook, ansjovis, kappertjes, olie en het basilicum in een maatbeker. Pureer met de staafmixer. Voeg 3 el kippenbouillon toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
Verwarm de kip in de bouillon, maar laat niet meer koken. Snijd de kip in plakjes en serveer met de saus.
algemeen:Kappertjes en ansjovis smaken ook lekker in een mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kippenbouillontablet
2 x 2 kipfilets
1 bakje platte peterselie
1 teen knoflook
3 ansjovisfilets
2 el kappertjes
6 el olijfolie
1 bakje basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer