Snijd de bosui in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.
Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de martini bianco, het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 min. koken.
Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.
Koude Opperdoezersoep met pancetta
Koud komen de uitgesproken smaken van ui en pancetta goed tot hun recht. In een thermoskan blijft de soep lekker koel.
- bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Meenemen naar een picknick kan ook: schenk de koude soep voor vertrek in een thermosfles en verkruimel de pancetta ter plekke erover.
- combinatietipLekker met AH Liefde & Passie meerzadenbrood of volkorenbrood.
Koude Opperdoezersoep met pancetta en bosui
Instructievideo - 02:29 min.
Koude Opperdoezersoep met pancetta
Koud komen de uitgesproken smaken van ui en pancetta goed tot hun recht. In een thermoskan blijft de soep lekker koel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_071544_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
370 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de bosui in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.
Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 min. op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg de martini bianco, het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 min. koken.
Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.
bewaartip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Meenemen naar een picknick kan ook: schenk de koude soep voor vertrek in een thermosfles en verkruimel de pancetta ter plekke erover.
combinatietip:Lekker met AH Liefde & Passie meerzadenbrood of volkorenbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 bosuien
4 stengels bleekselderij
500 g Opperdoezer Ronde aardappelen
25 g ongezouten roomboter
100 ml Martini Bianco
1 l kraanwater
3 kippenbouillontabletten
125 ml verse slagroom
50 g pancetta
Dit heb je nodig
staafmixer