Boen de aardappelen schoon onder de kraan.Halveer ze en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met het zeezout en de peterselie. Houd wat peterselie achter om te garneren.
Giet de aardappelen af. Meng de peterselieboter door de aardappelen en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep de aardappelen op een schaal, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer direct.
Opperdoezers met peterselieboter
Omdat Opperdoezers van zichzelf al vol en romig smaken, heb je niet veel meer nodig dan een eenvoudige peterselieboter.
- variatietipVervang de peterselie door fijngesneden dille.
- combinatietipLekker bij gebakken vis
Opperdoezers met peterselieboter
Omdat Opperdoezers van zichzelf al vol en romig smaken, heb je niet veel meer nodig dan een eenvoudige peterselieboter.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_071554_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
305 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon onder de kraan.Halveer ze en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met het zeezout en de peterselie. Houd wat peterselie achter om te garneren.
Giet de aardappelen af. Meng de peterselieboter door de aardappelen en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep de aardappelen op een schaal, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer direct.
variatietip:Vervang de peterselie door fijngesneden dille.
combinatietip:Lekker bij gebakken vis
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g Opperdoezer Ronde aardappelen
20 g verse platte peterselie
75 g ongezouten roomboter
1 tl grof zeezout