Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen.
Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes. Verkruimel de geitenkaas erboven.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!
- bereidingstipWil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.
- combinatietipLekker met koriander
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
Instructievideo - 01:34 min.
Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas
Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!
hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen.
Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes. Verkruimel de geitenkaas erboven.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.
bereidingstip:Wil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.
combinatietip:Lekker met koriander
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
600 g zoete aardappelen
285 g pomodori al forno
2 tl Ketoembar gemalen koriander
2 tl gedroogde oregano
270 g vers bladerdeeg
150 g geitenkaas blanc 50+
1 jalapeñopeper
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier