Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!

625 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op. Meng de opgevangen olijfolie met de koriander, oregano, peper en eventueel zout. Meng door de aardappelen.

  3. Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes. Verkruimel de geitenkaas erboven.

  4. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.

  • bereidingstipWil je de randen van de plaattaart iets bruiner? Klop een ei los en bestrijk de randen ermee.
  • combinatietipLekker met koriander
  • Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

    Instructievideo - 01:34 min.

Gerelateerde recepten

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. En zo gemaakt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig