Quinoasalade met courgette en amandelen

Extra bite in je salade? Ga voor amandelen!

525 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de quinoa met de kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van ca. 1 cm (brunoise). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper.

  3. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de halve sinaasappel. Pers de vrucht uit. Klop het rasp en de helft van het sap met de rest van de olie en peper tot een dressing. Haal de blaadjes van de takjes munt en meng met de dressing, rozijnen, peen en courgette door de quinoa. Breng op smaak met peper. Bestrooi met de amandelen.

  • variatietipJe kunt in plaats van 3-kleurenquinoa ook gewone quinoa gebruiken.
  • Quinoasalade met courgette en amandelen

    Instructievideo - 00:44 min.

  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Quinoasalade met courgette en amandelen

Extra bite in je salade? Ga voor amandelen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig