Verwijder de korstjes van de emmentaler en gruyère en rasp de kazen grof. Verwijder de korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes.
Halveer de teen knoflook en wrijf een (kaasfondue)pan met dikke bodem ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur.
Voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Meng de truffeltapenade erdoor.
Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer bij de kaasfondue. Houd de kaasfondue op tafel warm op een brandertje.
Zelfgemaakte kaasfondue met truffel
Say cheese! De truffel geeft deze kaasfondue een extra touch.
- variatietipKun je geen taleggio krijgen? Laat deze kaas dan achterwege en verhoog de hoeveelheid emmentaler en gruyère elk met 75 g.
- combinatietipLekker met radijs, augurk, bloemkoolroosjes en wortel.
Kaasfondue met truffel
Instructievideo - 01:24 min.
Zelfgemaakte kaasfondue met truffel
Say cheese! De truffel geeft deze kaasfondue een extra touch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075180_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
955 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de korstjes van de emmentaler en gruyère en rasp de kazen grof. Verwijder de korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes.
Halveer de teen knoflook en wrijf een (kaasfondue)pan met dikke bodem ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur.
Voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Meng de truffeltapenade erdoor.
Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer bij de kaasfondue. Houd de kaasfondue op tafel warm op een brandertje.
variatietip:Kun je geen taleggio krijgen? Laat deze kaas dan achterwege en verhoog de hoeveelheid emmentaler en gruyère elk met 75 g.
combinatietip:Lekker met radijs, augurk, bloemkoolroosjes en wortel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g emmentaler
300 g gruyère
150 g Taleggio kaas
1 teen knoflook
250 ml droge witte wijn
1 el maizena
2 el kraanwater
1 el truffeltapenade
1 vers meergranen stokbrood
Dit heb je nodig
kaasfonduepan