Zelfgemaakte kaasfondue met truffel

Say cheese! De truffel geeft deze kaasfondue een extra touch.

955 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de korstjes van de emmentaler en gruyère en rasp de kazen grof. Verwijder de korst van de taleggio en snijd de kaas in blokjes.

  2. Halveer de teen knoflook en wrijf een (kaasfondue)pan met dikke bodem ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur.

  3. Voeg alle kaas toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Meng de truffeltapenade erdoor.

  4. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer bij de kaasfondue. Houd de kaasfondue op tafel warm op een brandertje.

  • variatietipKun je geen taleggio krijgen? Laat deze kaas dan achterwege en verhoog de hoeveelheid emmentaler en gruyère elk met 75 g.
  • combinatietipLekker met radijs, augurk, bloemkoolroosjes en wortel.
  • Kaasfondue met truffel

    Instructievideo - 01:24 min.

Zelfgemaakte kaasfondue met truffel

Say cheese! De truffel geeft deze kaasfondue een extra touch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig