Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de salami en snijd in halve plakken. Snijd de knoflook fijn. Halveer de krieltjes en snijd de aubergine in stukjes van 1½ cm. Snijd de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
Meng de aubergine, puntpaprika, aardappel, knoflook, salami, olie, rozemarijn en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 35 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaat en peterselie erdoor.
Ovenschotel met salami
Groenten, vlees en aardappeltjes in één ovenschotel. Da's makkelijk!
- combinatietipLekker met in ringen gesneden rode ui erdoor.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Ovenschotel met salami
Groenten, vlees en aardappeltjes in één ovenschotel. Da's makkelijk!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075260_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de salami en snijd in halve plakken. Snijd de knoflook fijn. Halveer de krieltjes en snijd de aubergine in stukjes van 1½ cm. Snijd de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
Meng de aubergine, puntpaprika, aardappel, knoflook, salami, olie, rozemarijn en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 35 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaat en peterselie erdoor.
combinatietip:Lekker met in ringen gesneden rode ui erdoor.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g mild gekruide salami
2 tenen knoflook
1 aubergine
1 kg krieltjes
2 zoete puntpaprika's
2 el traditionele olijfolie
1½ el gedroogde rozemarijn
250 g romaatjes
30 g verse peterselie
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier