Ovenschotel met herfstgroenten en romige kaassaus

Ideaal voor een doordeweekse avond, deze rijkgevulde pasta.

1035 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Doe de penne en spruitjes met eventueel zout in de pan en kook in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de pastinaak toe. Giet af.

  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 in. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes en het karwijzaad 3 min. op hoog vuur. Voeg de spekjes toe aan het pasta-groentemengsel en schep in de ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Santa Julia Chardonnay.
  • Roux maken

    Instructievideo - 00:45 min.

Gerelateerde recepten

Ovenschotel met herfstgroenten en romige kaassaus

Ideaal voor een doordeweekse avond, deze rijkgevulde pasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig