Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 min.
Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren. Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de nasi met de eieren en peultjes.
Nasi met witte kool en een gebakken ei
Vegetarische nasi op z'n oosters.
- combinatietipLekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.
- variatietipBreng je nasi extra op smaak door er 3 cm verse, geschilde en fijngesneden gember toe te voegen tijdens het bakken van de knoflook en sambal.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Nasi met witte kool en een gebakken ei
Vegetarische nasi op z'n oosters.
hoofdgerecht
4 personen
435 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook en sambal toe. Doe de kool samen met de prei bij de knoflook. Roerbak 5 min.
Roer de gekookte rijst los met een vork en schep met de ketjap door de groenten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren. Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de nasi met de eieren en peultjes.
combinatietip:Lekker met een partje limoen en (geroosterde) gemalen kokos.
variatietip:Breng je nasi extra op smaak door er 3 cm verse, geschilde en fijngesneden gember toe te voegen tijdens het bakken van de knoflook en sambal.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g zilvervliesrijst
2 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
2 tl sambal oelek
300 g AH Biologisch gesneden witte kool
300 g gesneden prei
2 el ketjap manis
4 eieren
200 g peultjes