Sriracha-stokbrood van de BBQ met avocadosaus

Zelfbreekstokbrood van de barbecue met een zoet-pittige botervulling en een romige avocadosaus. Een supercombi!

1010 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de sushigember fijn en meng met de boter en sriracha. Snijd de stokbroden in plakjes van 1 cm, maar snijd niet helemaal door. Verdeel de boter tussen de sneetjes. Leg elk brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. op middelhoog vuur op de barbecue. Keer halverwege. Controleer regelmatig.

  2. Maak ondertussen de avocadosaus. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de blaadjes munt grof. Pers de citroen uit. Doe de avocado, munt en 3 el citroensap (per 4 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de srirachastokbroodjes met de avocadosaus.

Sriracha-stokbrood van de BBQ met avocadosaus

Zelfbreekstokbrood van de barbecue met een zoet-pittige botervulling en een romige avocadosaus. Een supercombi!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig