Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd.
- bereidingstipTip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’
- combinatietipLekker met courgettes van de barbecue.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080640_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.
bereidingstip:Tip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’
combinatietip:Lekker met courgettes van de barbecue.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 Ah Excelllent ribeye's
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
1 tl zwarte-peperkorrels
½ tl chiliflakes
1 tl venkelzaad
6 saffraan
30 g geraspte mierikswortel in pot
30 g tomatenketchup
30 g dijonmosterd
30 g donkere basterdsuiker
30 g worcestershiresauce
15 g vloeibare honing
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan
vijzel
zeef
kom
aluminiumfolie