Verwijder het elastiek van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden op een snijplank en snijd met een scherp mes de ruggengraat eruit. Dep de kip helemaal droog, draai om met de borstkant naar boven en druk de kip plat. Leg in de ovenschaal.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de kokosmelk met de curry paste, suiker, vissaus, het limoensap en limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de kip er helemaal mee in, ook onder de huid en laat minimaal 2 uur of een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en leg met de borstzijde naar boven op de barbecue. Rooster in ca. 45 min. op ca. 180 ̊C gaar en mooi bruin. Keer regelmatig.
Haal de kip van de barbecue en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof. Bestrooi de kip met de pinda’s en koriander en serveer met de limoenpartjes.
Gevlinderde kip met milde currypasta van BBQ (advertorial)
Gebruik currypasta als marinade voor deze hele kip van de BBQ! Kruidig, vol smaak en in een keer een gerecht voor het hele gezin.
- combinatietipLekker met een frisse komkommersalade.
- combinatietipLekker met mangochutney.
- bereidingstipSteek een kernthermometer in de kip. Hebben de poten een kerntemperatuur van 85 ̊C en de borst van 73 ̊C, dan is de kip klaar.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gevlinderde kip met milde currypasta van BBQ (advertorial)
Gebruik currypasta als marinade voor deze hele kip van de BBQ! Kruidig, vol smaak en in een keer een gerecht voor het hele gezin.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189032_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
1 uur bereiden
2 uur 10 min. wachten
Aan de slag
Verwijder het elastiek van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden op een snijplank en snijd met een scherp mes de ruggengraat eruit. Dep de kip helemaal droog, draai om met de borstkant naar boven en druk de kip plat. Leg in de ovenschaal.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de kokosmelk met de curry paste, suiker, vissaus, het limoensap en limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de kip er helemaal mee in, ook onder de huid en laat minimaal 2 uur of een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de marinade en leg met de borstzijde naar boven op de barbecue. Rooster in ca. 45 min. op ca. 180 ̊C gaar en mooi bruin. Keer regelmatig.
Haal de kip van de barbecue en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof. Bestrooi de kip met de pinda’s en koriander en serveer met de limoenpartjes.
combinatietip:Lekker met een frisse komkommersalade.
combinatietip:Lekker met mangochutney.
bereidingstip:Steek een kernthermometer in de kip. Hebben de poten een kerntemperatuur van 85 ̊C en de borst van 73 ̊C, dan is de kip klaar.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 hele scharrelkip
1 biologische limoen
50 ml kokosmelk
2 el Patak's milde currypasta in pot
1 tl donkere basterdsuiker
1 el vissaus
2 el gezouten pinda's
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
barbecue