Pasta met gehaktballetjes & tuinerwten

Als je de helft van de groenten tot een saus pureert, krijgen de kinderen extra veel binnen!

875 kcal

(Voedingswaarden)

12 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel, snijd deze in stukjes en kook met de roosjes 5 min. in ruim water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe. Giet de groenten af en vang een ½ kopje kookvocht op. Schep de helft van de groenten in een hoge beker, voeg de slagroom en pestospread toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus erg dik wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de balletjes erover en serveer direct.

  • combinatietipLekker met Parmezaanse kaas en vers basilicum.

Pasta met gehaktballetjes & tuinerwten

Als je de helft van de groenten tot een saus pureert, krijgen de kinderen extra veel binnen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig