Kip-groentekebab met tomatenrijst

Wij weten wel wat de kinderen zeggen als jij ze vertelt dat ze kipspiesjes krijgen: YES!

575 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de tomaten in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 min. Voeg de rijst en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 x 2 cm. Meng de zhug met de rest van de olie.

  3. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed ze stevig in de vorm van een worstje. Rijg op elke spies 3 stukjes paprika, een kipworstje, weer 3 stukjes paprika, weer een kipworstje en eindig met 3 stukjes paprika. Druk het gehakt goed aan.

  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie en gril in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Kip-groentekebab met tomatenrijst

Wij weten wel wat de kinderen zeggen als jij ze vertelt dat ze kipspiesjes krijgen: YES!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig