Doe de stroop, honing, het zout en het ei in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem, koek- en 5 spicekruiden erboven. Kneed alles goed door tot een samenhangende, stevige deegbal. Druk de deegbal een beetje plat, verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het deeg uit de koelkast en snijd in plakken van ca. 1½ cm dik. Snijd de plakken in repen van dezelfde dikte en snijd de repen weer in blokjes.
Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepernoten in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Pepernoten
Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.
- bewaartipe kunt de pepernoten een dag van tevoren maken. Bewaar ze in een lucht- dichte trommel om te voorkomen dat ze taai worden.
- algemeenOp zoek naar kruidnoten? Zoek op de site naar 511914 voor het recept van kruidnoten bakken.
Pepernoten
Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_118554_220x162_JPG.jpg)
10 personen
245 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de stroop, honing, het zout en het ei in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem, koek- en 5 spicekruiden erboven. Kneed alles goed door tot een samenhangende, stevige deegbal. Druk de deegbal een beetje plat, verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het deeg uit de koelkast en snijd in plakken van ca. 1½ cm dik. Snijd de plakken in repen van dezelfde dikte en snijd de repen weer in blokjes.
Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepernoten in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
bewaartip:e kunt de pepernoten een dag van tevoren maken. Bewaar ze in een lucht- dichte trommel om te voorkomen dat ze taai worden.
algemeen:Op zoek naar kruidnoten? Zoek op de site naar 511914 voor het recept van kruidnoten bakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
100 g keukenstroop
100 g vloeibare honing
½ tl zout
1 middelgroot scharrelei
250 g zelfrijzend bakmeel
100 g tarwebloem
1 tl koek- en speculaaskruiden
2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice