Doe de olijven en knoflook uit het bakje met de kappertjes en oregano in een hoge beker. Haal de blaadjes van de peterselie en voeg deze met de tomaten en olie toe aan de olijven. Pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.
Olijventapenade
Een tapenade doet het altijd goed bij de borrel. Cheers!
- bereidingstipJe kunt de tapenade 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- serveertipLekker bij de borrel op een bruschetta (geroosterd stukje brood) met wat rucola en mortadella (Italiaanse worst) of rauwe ham.
Olijventapenade
Een tapenade doet het altijd goed bij de borrel. Cheers!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_086016_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
120 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Doe de olijven en knoflook uit het bakje met de kappertjes en oregano in een hoge beker. Haal de blaadjes van de peterselie en voeg deze met de tomaten en olie toe aan de olijven. Pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.
bereidingstip:Je kunt de tapenade 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
serveertip:Lekker bij de borrel op een bruschetta (geroosterd stukje brood) met wat rucola en mortadella (Italiaanse worst) of rauwe ham.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
300 g olijven met knoflook
2 el kappertjes
1 tl gedroogde oregano
3 takjes verse peterselie
6 semi-zongedroogde tomaten
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer